Fantastinen nainen

Fantastinen nainen

  • Ensi-ilta: 09.02.2018
  • Rooleissa: Daniela Vega, Francisco Reyes
  • Ohjaus: Sebastián Lelio
  • Käsikirjoitus: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza

Rakastuneet Marina ja Orlando suunnittelevat tulevaisuutta. Tarjoilijana työskentelevä nuori Marina haaveilee laulajan urasta, kun taas häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana, Marinan syntymäpäiväjuhlien jälkeen, Orlando tuupertuu sairauskohtaukseen. Marina vie miehen ensiapuun, mutta mitään ei ole tehtävissä.
Tästä alkaa Marinan painajainen. Surun murtama nainen kaipaisi tukea, mutta lohduttamisen sijasta niin lääkärit kuin Orlandon aikaisempi perhe asettavat Marinan epäilyksen alaiseksi. Marinan surua, tai hänen transnaisen identiteettiään, ei kunnioita kukaan. Orlandon edellisellä perheellä on kiire pyyhkiä Marinan mittainen luku edesmenneen miehen elämästä pois. Marina joutuu taistelemaan oikeudestaan suruun ja olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen.
Chileläisen ohjaaja–käsikirjoittaja Sebastián Lelion (Gloria, 2013) FANTASTINEN NAINEN sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se palkittiin parhaan käsikirjoituksen Hopeisella karhulla, Teddylla sekä ekumeenisen tuomariston palkinnolla.

FANTASTINEN NAINEN sai OSCAR-ehdokkuuden parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa, jossa kilpailee yhteensä 5 elokuvaa. Oscarit jaetaan 4. maaliskuuta 2018.

FANTASTINEN NAINEN kilpaili myös Golden Globe -ehdokkuudesta parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa tammikuussa 2018.

Esitysajat

Päivä Alkaa Loppuu Hinta Sali
Tiistai 27.02.2018 19.15 20.59 12 € Star 2